Advent og håp om bedre tider

Advent og håp om bedre tider

Vi går straks inn i den første helga i advent. Rundt om ser vi at mange har fulgt oppfordringen om å tenne lys litt tidligere enn vanlig, både ute og inne. I novembermørket lyser det opp fra vinduer og pyntede trær. Om mindre enn en måned snur det og vi går mot lysere tider. Vinterlyset gir jo også noen gode stunder.

Hverdagen er for oss alle prega av koronarestriksjoner, på ulikt vis. Hundekjøring er jo ikke akkurat noen kontaktsport, så i vår «bransje» går trening og hundehverdagen som normalt. Heldige er vi.

Mange ting i livet vi ikke har kontroll over (og godt er kanskje det). Smittesituasjonen og været er to ting vi ikke rår over. Akkurat nå drømmer vi om mer snø. Selv i snøsikre Synnfjellet er det magert foreløpig. Men det kommer. Vi er egentlig ikke bekymret for det. Og var vi det, var det bortkasta energi… Kaldt har det blitt, så bekker og elver fryser til. Det gjør det lettere å kjøre løyper når snøen kommer.

Pandemien utfordrer kreativiteten. Ting kan ikke gå helt etter gamle oppskrifter. Slik er det på jobb, slik er det i heimen og slik er det når vi skal arrangere løp. Vi kan ikke bare kopiere lister og rutiner fra tidligere løp. MUSH Synnfjell sine smittevernrutiner har blitt revidert i takt med at vi har funnet fram til nye og sikrere måter å lage løp på.

Forsterkede parkeringsrutiner, innsjekking uten fysisk kontakt og start fra bilen er tre av punktene som er justert i disse dager, etter en runde med tenking på hvordan smittevernutfordringer kan møtes enda bedre enn i våre opprinnelige planer. Alle kjørere vil få tilsendt informasjon i god tid.

Dagens koronastatistikk viser utflating i smittetallene. La oss håpe det fortsetter. Gjør vi alle det beste vi kan, bidrar vi til at løpssesongen blir så normal som mulig. Vi trenger alle noe å se fram til. Noe vi kan være sammen om, med avstand.

Neste fredag kommer MUSH MAGASINET fra trykkeriet. Vi gleder oss.

Les også: