Homerun Race 2021 - verdens første digitale langdistanseløp - en suksess
Team Finnemarka

Homerun Race 2021 - verdens første digitale langdistanseløp - en suksess

Helga vi nettopp har lagt bak oss har betydd noe helt spesielt for hundekjøringa i Norge (og verden). Verdnes første heldigitale langdistanseløp Homerun Race 2021 ble arrangert med 69 spann på startstreken. Deltagerne kom fra Svalbard i nord til Tyskland i sør. Bare markedsføring stoppet deltakeklse fra større deler av verden, det er vi helt sikre på.

Oppunder Synnfjellet holder Øistein Sørensen og Team Raske poter til. Der tenkes og handles det raskt. Øistein har “pusla” en stund med appen The Musher, når man er programutvikler OG hundekjører kan mangt skje. En treningsapp utviklet av en hundekjører for hundekjørere, enten du kjører spint, mellomdistanse eller langdistanse. Utviklet med utgangspunkt i egne behov…Hva trenger vi i vår kennel….Håpet var å få med noen få brukere. Nå har appen 780 registrerte brukere og data for 4700 bikkjer loggføres. Teknologien som allerede var utviklet for/i appen lå til grunn også for gjennomføring av løpet.

Pandemi kan også bety kreativitet. Øistein tenkte så han ikke fikk sove. Når det ene løpet etter det andre ble avlyst. Kunne man allikevel få til noe? Kunne man klare å skape en følelse av konkurranse, en følelse av løpsbobla og en følelse av fellesskap. Han tenkte fort og fant ut at det gjennom appen ville være mulig å lage et virtuelt løp der alle kjørte sine egne løyper. Tross egne motforestillinger om at det kanskje var for teknisk, at det var for mange variabler, ble konklusjonen at tanken måtte prøves ut. Det gjaldt å ikke la seg stoppe,men prøve og høste erfaring. Derfra gikk det fort!

Øistein Sørensen

Øistein Sørensen

Får vi med 10-12 stykker er det flott tenkte Øistein. Slik ble det ikke, det “tok av”. Påmeldinger fra hele landet kom inn og 69 spann på startstreken. Både langdistansekjørere og mellomdistansekjørere. Glade turkjørere og kjørere som er verdensledende i sine grener.
Kontakt med mange mange mennesker i uka før løpet forteller at enda flere hadde deltatt hvis man hadde hatt noe mer tid til å lære folk det rent tekniske. Teknologi kan være skummelt, og hvertfall når man ikke kan det.

Raskt ble samarbeidspartnere som også er engasjert i appen (dyrefor.no) med på laget og stilte med premier. Femundløpet “hang seg på” og stilte GPX-filer til disposisjon og beriket løpet med fine premier.

Dette var opplegget:

  • Løpet kjøres der man trener til vanlig.
  • Deltakerne kjører minimum distansen i klassen de er påmeldt.
  • Alle kjørere må selv registrere kjøringen i appen The Musher. GPS-tracking er påkrevd.

Hviletid ville ikke telle på resultatene. Så alle kunne hvile så mye de ville. Bra for folk og bikkjer, selv om det er annerledes enn et tradisjonelt løp. Her ligger sikkert et utviklingspotensiale.

Urettferdig tenker du kanskje, når man ikke kjører samme løype. Men også det er tenkt på i appen, den har en “belastningsindeks” som justerer for høydemeter. Så den siden av saken er ivaretatt og ble medregnet når resultater ble regnet ut. Øistein har tenkt på mangt og meget ved utvikling av appen. Det eneste som det vil være umulig å justere for er været. Eller det er kanskje ikke umulig det heller….det tar bare litt tid å få til :-).

Fikk du kjørt sjøl spør vi Øistein. Vi hadde lagt merke til at han var påmeldt. Men akk, nei. Det fikk han ikke. Det ble lange dager ved skjermen både for “voksenopplæring” og oppdateringer. Men når vi snakker sammen er han bare glad, for å ha engasjert så mange og skapt noe nytt.

Homerun Race 2021 har vært en ubetinget suksess og som utvikler har Øistein Sørensen samlet masse erfaring og helt sikkert kommet på mange detaljer som skal utvikles videre i tida som kommer.

Vi som har fulgt med på resultatlister og delinger både på Instagram og Facebook har sett at dette også kunne vært “verdensmesterskap i vakre hundekjøringsbilder”, enten sola har skint eller snøen har lavet ned.

Team Grisene

Team Grisene

Team Snykovet

Team Snykovet

Team Solbergmutt

Team Solbergmutt

Les også: