Mat + lavvo = suksess

Mat + lavvo = suksess

Mat og drikke er viktig for et godt arrangement. Et varmt sted å sitte gjør maten enda bedre.
På sjekkpunkt Halden hadde vi for andre år på rad leid lavvo av “Lavvo og telt Østlandet”. Dette har kommet for å bli. Lavvo’n har sitteplass til i underkant av 200 personer, og den var stort sett full. Kjørere, handlere og publikum kunne nyte maten innendørs.

Aldri har vi solgt så mye mat
Matsalget tok helt av under løpet i 2020. 40 liter vaffelrøre sponset av Kjelstad Bakerier var borte før vi fikk sukk for oss og forsynligene måtte suppleres. 170 liter lappskaus ble bort før dagen var omme, hvor mange pølser det gikk mistet vi tellinga på. Uendelig store mengder kaffe ble kokt og servert.
Regnestykket vil nok vise at salg av mat og drikke helt klart styrker løpets økonomi, selv om vi har som policy å holde priser som gjør at alle føler seg velkomne til å handle.

37 frivillige gjorde dette mulig
Med åpningstid fra 10-22 på lørdag og 07-13 på søndag måtte det mange frivillige til for å holde maten varm og koke kaffe nok til alle. 37 frivillige var med på å drifte serveringa i lavvo’n, fra 10-åringer til pensjonister. Alltid blide. Tusen takk for innsatsen!
Et grundig forarbeid med innkjøp og logistikk er nødvendig for å få serveringa til å fungere knirkefritt. En stor takk til planleggingsgruppa.

Tittel

Tittel

Sponsing av varer styrker økonomien
Gruppa som har jobbet med planlegging av serveringa har også jobbet med sponsing for å kunne holde lave priser og samtidig bidra til at serveringa blir en brikke i løpets økonomi. Vaffelrøre og brød fikk vi fra Kjelstad, lomper fikk vi fra Engers lefsebakeri, pølser kom fra Nortura og saft og syltetøy fra Lerum. Takk for viktige bidrag til hundekjøringsfesten i Synnfjellet!

Tittel

Tittel

Les også: