Tradisjonen tro...

Tradisjonen tro…

Begrepet tradisjon kan gi både positive og negative assosisasjoner. Sammenhengen bestemmer hvordan det oppleves. Hvis det er i gata “sånn har vi alltid gjort det her….” skaper det ikke akkurat rom forn nye tanker og inkludering.

Svaret på forespørselen til Nordre Land Røde Kors satte skribenten på sporet av denne lille artikkelen: “Det er blitt en tradisjon å stille opp under MUSH, så regn med oss”, svarte de. Tusen takk.

Frivillige fra Røde Kors stiller opp under MUSH
Frivillige fra Røde Kors stiller opp under MUSH

Slik har det generelt vært å spørre når vi skal bemanne de utallinge oppgaver som til sammen blir et langdistanse hundeløp. Folk nøler ikke, de sier ja.
Lokalt har det blitt en tradisjon å stille opp den helga MUSH Synnfjell arrangeres. Det kjennes fint.

Også andre gode ting skal preget løpene i Synnfjellet.
Vi har tradisjon for gode løyper.
Vi har tradisjon for god steming og god mat på sjekkpunkt Halden.
Vi har tradisjon for magiske opplevelser på sjekkpunktet ved Fløyterdammen.
Vi har tradisjon for å lage et lesverdig magasin.

For MUSH Synnfjell handler det om å skape gode tradisjoner.

På evalueringsmøtet etter det første MUSH Synnfjell i 2013, eller var det etter løp nummer to i 2014, sa en av hundekjøringens ringrever i Torpa, Steinar Nilson: “Ikke gjør dette større enn at dere holder ut i mange år”. Meget klokt sagt og et råd vi har med oss i planlegging hvert eneste år. Lett å komme på gode ideer, for lengre løp, flere sjekkpunkter, mer avansert servering, flere distanser, flere klasser, ja i det hele tatt. Av og til prøver vi jo noe nytt, men det blir alltid vurdert opp mot om dette er noe som kan vare og om det er noe som faktisk gjør løpet bedre. Fordi vi har klart å holde oss til slagordet om at “løpet skal vare lenge” blir det i 2021 løp for niende gang. Vi kan så smått begynne å planlegge 10-årsjubileum i 2022.

Den eneste tradisjonen jeg kan spare meg for, er å være nervøs for om det blir nok snø, men det har det jo alltid blitt…

Påmeldinga åpner 01.10.20, kl. 19.00.

Les også: